Digitala presentkort

Digitala presentkort kan beställas och skickas till mottagaren på någon minut – via mail och/eller sms. 

Här listas företag som erbjuder digitala presentkort samt leveransalternativ.

Upplevelser – (mail)

Via Upplevelse.com kan hundratals olika upplevelser bokas över hela Sverige. Det är möjligt att ge ett digitalt presentkort på en fast summa en för en specifik upplevelse.


Hemmaprylar – (Digitalt via sms/mail)

Hos Åhlens finns allt – och lite till. På Åhlens hemsida går det att beställa digitala presentkort som sedan skickas ut via SMS eller mail. Välj själv vilken summa som det ska vara laddat för. En bra present till både henne och honom.


 Blommor – (sms/mail)

Blommor passar alltid bra! Med ettt presentkort från Interflora kan mottagaren välja på ett mycket brett utbud av buketter och tillbehör. Ett bra alternativ när det är bråttom om blombud inte kan bokas i tid. Få presentkortet digitalt via SMS eller mail.


Mat & Bak – Lyckasmedmat – (mail)

Hos Lyckas med Mat finns ett mycket stort utbud av produkter inom bakning och matlagning. Mottagaren av presentkortet kan köpa allt från sockerpasta och marsipan till knivar och stekpannor.


Outdoor – (mail)

Outnorth är en av Sveriges största butiker inom “outdoor”. Beställ ett digitalt presentkort som levereras via mail – mottagaren kan välja på allt från kläder och isdubbar till ryggsäckar och termosar. En komplett outdoorbutik med allt som önskas!


Smarta saker – (sms/mail)

Smartasaker är en E-butik med mycket unika produkter. Här finns nämligen bara “smarta saker” som gör livet lite lättare. Allt från dörrstoppar och specialtillverkade myggnät till mattermosar och insektsfällor. Många saker är innovationer från Sverige.


En ros – (sms)

Via interflora går det att köpa, och skicka, en ros med mobilen. Vid beställning anges mottagarens mobilnummer och inom 30 minuter efter att beställningen är klar skickas meddelandet. I meddelandet finns ett presentkort på en ros att hämta ut på valfri Interflorabutik.

 

Digitala presentkort – Så fungerar det

Fördelen med digitala presentkort är att de levereras inom några minuter från att de beställs. En enkel present att beställa för dig som är ute i ”sista minuten”. Men även smidigt för dig som inte vill skicka en present med posten.

1.       Beställs och betalas

Beställning och betalning sker på samma sätt som om andra varor hade köpts från E-butiken. Många erbjuder betalning via kort, Swish, Klarna eller faktura.

2.       Leverans via…

Mail

Det vanligaste är att det digitala presentkortet skickas till angiven mailadress vid betalning. Detta i form av en värdekod som anges i ett mail alternativt i en bifogad PDF-fil. Flera butiker levererar ett fint presentkort i PDF-format där både belopp, mottagare, avsändare och butik nämns. Ge bort presenten genom att skicka vidare mailet eller PDF-filen till mottagaren.

SMS

Flera butiker erbjuder även alternativet att få presentkortet på SMS. En kort presentation av vad som ingår visas då i detta SMS samt en kod som kan lösas in i butiken. Det kan beställas med direktleverans till den som fyller år eller till dig som betalat presentkortet.


Att få en present via sms är ofta mer uppskattat, och personligt, än via mail


Mina Sidor

Enstaka butiker erbjuder digitala presentkort via ”Mina Sidor”. När en beställning, och betalning, genomförs ges även inloggningsuppgifter till ”Mina Sidor” på E-butiken. Genom att logga in där kan presentkortet antingen laddas hem eller direkt skickas vidare till valfri mailadress.

3.       Inlösen

Mottagaren använder värdekoden vid köp i gällande E-butik. Presentkortet kan användas för att betala en vara helt eller delvis. Däremot kan inte pengar ges tillbaka om varan kostar mindre än värdet på presentkortet. Då kan det istället användas vid kommande köp.

Tips vid beställning av digitala presentkort

  • Beställ till dig själv

Det går ofta att ange mailadress eller telefonnummer till den person som ska få presenten. Men det är generellt bättre att du väljer att få det levererat till dig själv först. För det första vet du att leverans har skett. För det andra ser du exakt vad du ger bort i present. Att vidarebefordra mail eller sms är sedan mycket enkelt.

  • Välj sms om möjligheten finns

Många upplever det mer personligt att få en gåva via SMS än mail. Dessutom är det många som inte ens kontrollerar sin mail dagligen.

  • Spar en kopia

Spar gärna en kopia på det digitala presentkortet på datorn. Skulle din vän tappa bort sitt sms/mail kan du alltid skicka det igen.

(Ytterligare butiker som erbjuder digitala presentkort är  – Tidningskungen, Adlibris, Bokus, Karma
Fler tips: