Födelsedagspresent – Ge en klocka?

En klocka kan passa som födelsedagspresent – både till barn som får sin första klocka till en lyxig modell till 50-åringen.

Smartklocka – För de yngsta barnen

En smartklocka är både uppskattat av barnen och föräldrarna. Med GPS kan föräldrarna se var barnet befinner sig via en app. Dessutom går det att ringa till/från klockan vilket gör att barnet alltid kan nås. Ett betydligt bättre alternativ än att ge en dyr mobil – med möjlighet till spel, internet och sociala medier.

Herrklocka med guldkänsla

Till pappa, vännen som fyller 50 år eller maken? Det kan se lyxigt och exklusivt ut utan att det kostar allt för mycket. Denna herrklocka kostar kring tusenlappen och är tillverkad i rostfritt stål som är guldfärgat. Kan köpas online och levereras med en lyxig läderbox.

Klocka till tekniknörden

Finns det ingen direkt budget, och tekniken helt får styra, kan Apple Watch Ultra vara ett alternativ. En smartklocka som ”har allt” – även ett högt pris. För cirka 11 000 kronor kan en klocka ges bort i födelsedagspresent som verkligen kommer att användas mycket. Med titanboett och extra lång hållbarhet på batteriet är detta ”one of a kind”.


Tre tips på vägen

Ett par tips vid köp av klocka i födelsedagspresent är:

  • Vad tycker mottagaren om för stil?

En klocka är, i likhet med kläder, personligt och inte alltid helt lätt att köpa. Ska den vara sportig, exklusiv, stor eller ha mängder av tekniska funktioner? Gå inte bara på utseende utan tänk även på vad som gömmer sig bakom boetten.

  • Budgeten

Räcker inte budgeten till den klocka du vill ge bort? Gå ihop några stycken så blir det lättare. Det är bättre att köpa något som mottagaren vill ha – än att pruta på priset och köpa en billigare variant.

  • Spar kvittot!

Spar alltid kvittot, gärna digitala på Kivra. Då finns det möjlighet att byta klockan om mottagaren så önskar. Dessutom gäller garantin bara om kvittot finns kvar. Du bör alltså även ge bort kvittot i det fall som du köper den i present.
Fler tips: