Födelsedagspresent inom fiske

För den som har en fiskare i familjen eller vänskapskretsen finns en uppsjö av prylar, både sådant som är bra att ha och sådant som är roligt att ha. Här kommer några smarta tips på vad man kan köpa som födelsedagspresent till fiskaren.

Keps med myggnät

Stoppa myggen!

Att vistas ute i skog och mark, allra helst i närheten av vatten, innebär att man måste stå ut med en hel del myggor. Den som gillar att fiska blir dessutom ofta stillastående på en och samma plats under en längre stund och när myggorna väl har hittat en och börjat surra runt huvudet så står man nästan inte ut. Dom kan helt enkelt förstöra vilken skön fisketur som helst.

En smart, enkel och billig lösning på problemet är att köpa en keps med myggnät. Nätet kan fällas upp och ner efter behov och man håller enkelt dom enerverande myggorna borta från ansiktet.

Röklåda

Röka fisk

En röklåda av mindre modell kan enkelt bäras med ut på fisketuren, för att röka nyfångad fisk direkt på plats. Det är ett roligt alternativ att kunna ta till ibland istället för att grilla fisken över elden eller bära med sig den hela vägen hem för tillagning. Det ger dessutom en helt ny smakupplevelse.

En röklåda finns att köpa från ett par hundralappar och i varierande storlekar. Brännarna fylls med T-röd och sedan placerar man plåtlådan ovanpå dessa för att röka fisken. Detta tar ca 15–20 minuter och är alltså et snabbt och annorlunda sätt för tillagning.

Guidad fisketur

Fiska med guide

En lite finare present för den som verkligen älskar att fiska är en guidad fisketur i något bra fiskevatten. Dom flesta turer bjuder på både nya erfarenheter och kunskaper och med lite tur även fin fångst att ta med sig efter turens slut. En fisketur är inte bara en fin present utan också en upplevelse som skapar minnen för livet.

Oavsett om födelsedagsbarnet föredrar flugfiske, havsfiske eller fiske i sötvatten finns liknande turer att hitta runt om i hela landet, både i storstäder och fjällorter. Priserna varierar beroende på halv- eller heldagsturer men finns att hitta både till en billigare och dyrare peng.
Fler tips: