Present till fisketokig vän – 5 tips

Vad kan man köpa som present till en fisketokig vän? Här ger vi fem fiskevänliga förslag i olika prisklasser. 

1. Keps med myggnät

keps med myggnät

Förläng fisketuren genom att skydda dig mot myggor. Den som älskar att fiska blir ofta stillastående på en och samma plats under en längre stund. Med en keps som har inbyggt myggnät är det inga problem att stå kvar.

Nätet kan fällas upp och ner efter behov och man håller enkelt dom enerverande myggorna borta från ansiktet.

2. Röklåda

Röka fisk

En röklåda av mindre modell kan enkelt bäras med ut på fisketuren, för att röka nyfångad fisk direkt på plats. Det är ett roligt alternativ att kunna ta till ibland istället för att grilla fisken över elden eller bära med sig den hela vägen hem för tillagning. Det ger dessutom en helt ny smakupplevelse.

En röklåda finns att köpa från ett par hundralappar och i varierande storlekar. Detta tar ca 15–20 minuter och är alltså et snabbt och annorlunda sätt för tillagning.

3. Guidad fisketur

Fiska med guide

En lite dyrare present till en fisketokig är en guidad fisketur.  Det finns guidade turer med allt från hummerfiske till havsfiske i fokus. En fisketur är inte bara en fin present utan också en upplevelse som skapar minnen för livet.

Oavsett om födelsedagsbarnet föredrar flugfiske, havsfiske eller fiske i sötvatten finns liknande turer att hitta runt om i hela landet, både i storstäder och fjällorter.

4. Vattentät påse till iPhone

spigen vattentäta fodral till iphone

Håll din iPhone skyddad under fisketuren. Spiggens vattentäta påse är kompatibel med alla mobiler med skärm på upp till 7 tum.

Dessutom är påsen touchvänlig vilket gör att mobilen kan användas även med skyddet på. Däremot inte om den är under vatten då vattentrycket kommer göra att touch inte fungerar.

5. Peptalk från kändis

peptalk från kändis

Även en fisketokig behöver lite peptalk – Särskillt om fiskelyckan varit god… På Memmo.me finns mängder av svenska kändisar som kan skapa en personlig videohälsning. Hälsningen skickas ut via SMS eller mail och är ofta en mycket uppskattad present.

Vem vill du att skickar den digitala hälsningen?

Övriga presenter till fisketokiga

  1. Fiskeresa i Stockholms skärgård
  2. Vattentätt mobilfodral
  3. Presentboxar med drag och krokar
  4. Handvärmare
  5. Termos
  6. Presentkort
  7. Presentkort på att du följer med en hel dag till sjöss
  8. Mygghatt
  9. Fickkniv
  10. Fiskefilmer eller böcker

 
Fler tips: