Födelsedagspresent inom tårtor

Baktillbehör är sådant man knappast kan få för mycket av men låter man fantasin flöda längre än så kan man hitta mycket fint. Nedan följer tre tips i olika prisklasser som lämpar sig som födelsedagspresent till en tårtbakare.

En bok om tårtor

Lär dig att baka tårtor

Den som har en speciell kärlek till tårtor gillar förmodligen också att baka dom. En tårtbok kan ge massvis med ny inspiration och inte minst tillgång till nya smarriga recept. Att bara bläddra bland bilderna på tjusiga tårtor kanske är nog med tillfredsställelse för den som har en förkärlek till dom gräddiga bakverken. En perfekt men ändå billig present som troligtvis kommer användas flitigt!

Det finns en mängd olika tårtböcker att välja mellan oavsett om man är ute efter en receptbok eller en som är fylld med vackra bilder och inspiration. En bok med fint omslag kan dessutom stå framme i köket som en fin inredningsdetalj.

Tårtfat av designmodell

Tårtfat

Att ha designprylar i hemmet och kanske framförallt i köket har blivit populärt. Ofta syns kaffekoppar, glas och porslin av kända märken i köksskåpen och på hyllorna. Tårtälskaren behöver givetvis även ett riktigt och väldesignat tårtfat att servera sina skapelser på. Ett lyxigt fat höjer vilken tårta som helst till nya höjder och är både en fin och användbar present.

Tårtfat finns i bland annat glas och porslin och med eller utan fot. Det finns även modeller som kommer med kupa. Faten kan givetvis användas till andra saker än tårta, till exempel är det fint att lägga frukt eller grönsaker på till vardags.

Tårtkurs

Tårtkurs

Det finns många sätt att baka en tårta på, alltifrån vad gäller planering, smaker och montering. Att lära sig om nya goda smakkombinationer som passar för olika bottnar tillsammans med spännande baktekniker kan göra tårtälskaren till en riktig mästerbagare. En tårtkurs är både lärorik och inspirerande och är en utmärkt present att ge bort till någon som har passion för tårtor och allt som hör därtill.

Tårtkurser finns att tillgå både genom fysiska träffar där man bakar och skapar nya mästerverk tillsammans i grupp men också som onlinekurser. Båda delarna bidrar oavsett med nya kunskaper, verktyg och tekniker man kan använda sig av vid tårtbak.

Roliga sällskapsspel
Fler tips: