Födelsedagspresent till den hälsomedvetna

På jakt efter en passande present till en hälsomedveten person? Då kanske inte en chokladask känns som det klockrena valet – men det finns många andra bra alternativ som passar för den som har en aktiv och hälsosam livsstil.

Träningsklocka

En tränings- eller aktivitetsklocka håller koll på steg, aktiviteter, kaloriförbrukning, sömnkvalitet och mycket annat som påverkar hälsan och kan vara en fin present till den hälsomedvetna. Det finns klockor i många olika prisklasser – från ett par hundra kronor och uppåt.

En billigare modell har ofta färre funktioner än en dyrare men kan räcka gott och väl för att hålla koll på aktivitetsnivån från dag till dag. Om din hälsomedvetna vän inte redan har en klocka är detta ett bra förslag på en lite finare födelsedagspresent.

Träningsklockan ovan kan köps hos Teknikmagasinet.


Bok om yoga

Yoga är en uråldrig tradition och något som många hälsomedvetna personer ägnar sig åt. Det ger träning till både kropp och själ och det är nästintill omöjligt att bli helt fullärd. Yoga består av olika delar, bland annat i form av andningsövningar, meditations- och avslappningstekniker och mängder av fysiska positioner.

Eftersom det alltid finns nytt att lära inom Yoga och dess tekniker kan en bok om just yoga vara en bra födelsedagspresent till den hälsomedvetne. Det finns intressanta böcker för den erfarne likaväl som för nybörjaren.

Yogaböcker kan köpas hos Adlibris


  En hälsokontroll

Via Medisera finns möjlighet att göra flera olika hälsokontroller via blodprov. I blodprovet analyseras flera olika markörer, olika beroende på vilken kontroll som väljs, och resultatet visar status på olika blodvärden.

Hälsokontroller via blodprov är ett utmärkt sätt att hålla koll på hälsan och på Medisera finns flera alternativ att välja bland. Ett presentkort kan med andra ord vara en perfekt och uppskattad present till en person med en aktiv och hälsosam livsstil.

I samband med köpet väljs en önskad hälsokontroll och därefter finns möjlighet att skriva en personlig hälsning på upp till 200 ord. Bekräftelse och presentkort skickas via e-post och kan sedan lösas in i kassan av mottagaren. Mottagaren går sedan till någon av dom hälsocentraler som finns listade på sidan och provresultatet kommer sedan att kunna läsas av online!

Presentkort på hälsokontroller kan köpas på Medisera

Fler tips: