Födelsedagspresent till den korsordsintresserade

Har det blivit dags att uppvakta en person som gillar korsord och andra klurigheter? Då finns både klassiska och mer ovanliga prylar att välja bland, som kan komma att uppskattas av födelsedagsbarnet. Nedan följer fyra tips på födelsedagspresenter till den som gillar att lösa ord- och siffergåtor.

Böcker om korsord

Att ägna sig åt korsord är inte bara ett bra tidsfördriv – det är dessutom ett perfekt sätt att stimulera hjärnan – något som i det långa loppet kan förebygga minnesstörningar. Med andra ord är det ett sätt att förena nytta med nöje och det passar dessutom för dom flesta åldrar.

Med tiden är det vanligt att personer som löser korsord både vill och behöver svårare utmaningar och för att komma vidare med svårighetsgraderna kan olika typer av korsordsböcker komma väl till pass.


Soduku

Korsord i dags- och veckotidningar i all ära men ibland kan det vara uppfriskande med lite omväxling. Sudoku påminner om ordpussel men i stället för bokstäver så är det siffror som står i fokus, vilket ger minst lika bra hjärngympa som klassiska korsord.

Sudoku finns att lösa på nätet och i vanliga dagstidningar men det finns även i fysisk form – en perfekt och lite finare present till en person som gillar ord- och siffergåtor av olika slag.


Roligt plagg

Plagg som har motiv som avspeglar ett intresse, till exempel fotboll, är både vanligt och populärt och finns även att hitta till den korsordsintresserade. Ett snyggt plagg är inte bara roligt att få som present – det är dessutom användbart!


Prenumeration på tidning

För att se till att födelsedagsbarnet alltid har nya korsord och andra klurigheter att sätta tänderna i är en prenumeration på en korsordstidning en perfekt present. Det finns många olika tidningar att välja bland, som innehåller alltifrån lätta till avancerade kryss.

Vid köp av prenumerationer finns ofta möjlighet att välja mellan olika alternativ – till exempel halv- eller helårsprenumeration. Varför inte slå till på ett helt år, så att kryssen räcker ända fram till nästkommande födelsedag?
Fler tips: