Födelsedagspresent till hunden

Att hunden är människans bästa vän är ingen hemlighet. Vill du uppvakta din bästa vän på dennes födelsedag finns oändligt med prylar – alltifrån kläder till leksaker. Här följer våra bästa förslag på hundpresenter i olika prisklasser.

En godbit

hundben

Dom allra flera hundar tackar aldrig nej till något mumsigt att gnaga på. Att då uppvakta sin hund med ett gott ben eller kanske en påse godis är både ett billigt och uppskattat alternativ för dig som vill ge en enkel present till den fyrbenta familjemedlemmen.

Ett ben att gnaga på är dessutom bra för hundens munhälsa då det håller tänderna rena och förhindrar tandsten. Ett bra ben innehåller massor av bra mineraler och tuggandet hjälper till att hålla hundens käkar i gott skick. Att överraska med ett gott tuggben ger alltså både en glad och hälsosam hund!

Tuggben finns att hitta i välsorterade matvaruaffärer eller i djuraffären.


Aktivitetsleksak

hundleksak

Den perfekta födelsedagspresenten till en hund med mycket energi är någon form av aktivitetsleksak. Välj gärna ett pussel eller spel för extra utmaning – det kommer garanterat att hålla hunden både sysselsatt och road i en lång stund.

Dom flesta aktivitetsleksaker för hundar fylls med godis, vilket såklart blir motivationen för att lösa uppgiften. Att få jobba med hjärna, nos, tassar och tunga är dessutom väldigt stimulerande för hundar och din fyrbenta vän kommer vara trött och nöjd när utmaningen är löst.

Här finner du tips på en stimulerande aktivitetsleksak


Mjuk och skön bädd

hundbädd

Hundens födelsedag innebär också en ny, högre ålder. Ju äldre hundar blir desto mer bekväma har dom också en tendens att bli. Vill du ge en lite lyxigare födelsedagspresent till din hund är en mjuk och skön bädd är därför en bra val.

Många modeller är inte bara sköna och gosiga att ligga i, utan är också ergonomiskt framtagna för att ge hunden den återhämtning och vila den behöver. Dessutom finns många varianter som är otroligt snygga – något som hunden kanske inte bryr sig så mycket om men det blir ett plus i kanten för dig.

Tips på lyxig hundbädd hittar du här
Fler tips: