Födelsedagspresent till jägaren

Har du en jägare i familjen? Att hitta en födelsedagspresent till en sådan är en rolig utmaning men också lite klurig då det finns mycket att hitta. Nedan följer några härliga tips för dig som är på jakt efter en födelsedagspresent till den med intresse för just jakt.

Jaktkläder

En billig keps eller betydligt dyrare jaktjacka? Oavsett kommer plaggen att behövas under jaktsäsongen. Ett alternativ är att köpa presentkort på jaktkläder så att mottagaren själv får välja från butikens stora utbud.


Bok om jakt

En bok ger en stunds skön avkoppling, vare sig den läses hemma i soffan eller ute på pass. För jägaren finns många intressanta böcker som handlar om alltifrån djur och natur till olika jaktmetoder. Detta passar lika bra för nybörjaren som vill lära sig mer lika väl som för veteranen.

I all sin enkelhet är en bok alltid en uppskattad och användbar present.


Termos

Tidiga och kyliga morgnar i skogen kräver rykande hett kaffe. För det behövs också en riktigt bra termos – perfekt present till jägaren som spenderar mycket tid i skog och mark.

Att slå sig ned på en stubbe i gryningen med en kopp kaffe i väntan på bytet är svårslaget. En bra termos håller innehållet varmt i flera timmar och det är värt att ta en extra koll när det kommer till kvalitet. Kaffet är då lite hett till eftermiddagsfikan som till frukost vilket är en förutsättning för en heldag ute.

En bra termos kostar ett par hundralappar och blir så ledes en lite finare födelsedagspresent.


Vildmarkskniv

Kniven är många gånger jägarens bästa vän. En handgjord vildmarkskniv är en riktigt fin present som blir mer personlig ju mer den används. Med handtag i trä eller, varför inte renhorn, blir kniven och det tillhörande fodralet ett fint hantverk att bära med sig ut i skog och mark – där detta verktyg är ett måste i flera olika situationer.

En fin kniv kostar från ett par hundra kronor till över tusenlappen men håller desto längre om den tas väl om hand. Och är det någon som vårdar sina verktyg väl så är det väl en jägare?
Fler tips: