Fotbollspresent – Fotbollströja, Tårta…

Vad kan man köpa i födelsedagspresent till en ungdom som ÄLSKAR fotboll? Vi ger förslag på tre presenter med ett tydligt fotbollstema.

Fotbollströja

Köp en fotbollströja med födelsedagsbarnets favoritlag och spelare. I sportbutiker finns ofta ”Sverigetröjor” med namn på de mest kända svenska spelarna. Men är favoritspelaren i exempelvis Manchester United eller Napoli hittas dessa tröjor i nischade sportbutiker.

Det finns fotbollströjor med lagens officiella färger och mönster både med och utan spelarens namn på ryggen. Många uppskattar däremot en siffra och spelarnamn med tryck. I vissa fall finns även möjlighet att välja eget nummer och namn. Ett barn som är född 2010 kanske vill ha en Barcelonatröja med trycket ”10  Nils”.

Tre tips:

  • Köp tröjan i god tid före VM eller EM. Efterfrågan är extra stor under dessa perioder och det är inte säkert att man får exakt den modell som efterfrågas.
  • Se på REA-avdelningen om inte namnet är noga. Här hittas ofta fotbollströjor med namn som inte är lika populära som övriga.
  • Välj din favoritspelare med landslagströja, eller lagtröja.

Fotbollstårta

Baka en fotbollstårta och bidra till festen med något kreativt! Beroende på ålder på födelsedagsbarnet kan tårta, pynt och hjälp med disk vara betydligt mer uppskattat än prylar. Eller varför inte kombinera?

Basen till en enkel fotbollstårta är en tårtbild. Dessa kan beställas med valfritt tryck vilket gör att i stort sett vilket motiv som helst kan användas. Det går därmed att exempelvis ladda ner loggan till Chelsea och sedan gå in på E-butiken som säljer tårtbilder och ladda upp denna logga. Inom några dagar kommer en tårtbild av sockerpasta att hamna i brevlådan förpackad mellan två hårda pappark. Dessa står sig i över ett år om de förvaras torrt och svalt.

Tre tips

  • Om det är grädda ovanpå tårtan bör tårtbilden läggas på ganska nära servering. Detta eftersom grädden långsamt kan mjuka upp oblaten och göra så att trycket blir otydligt.
  • Efter att tårtbilden har monterats på tårtan kan kanterna spritsas med grädde. Detta för att dölja kanten.
  • Om montering ska ske på en marsipantårta, eller sockerpasta, kan det vara lite svårt att få bilden att ligga helt fast. Då kan lite gelantin användas som ”lim”. Det är även snyggt att lägga ett mycket tunt lager gelantin ovanpå för att skapa en lyster på tårtbilden.

Hälsning från fotbollsspelare

Skicka en videohälsning från en fotbollsspelare – direkt till mobilen! Att få ett MMS med en hälsning från Thomas Ravelli, Bosse Andersson eller Martin Mutumba kan vara födelsedagsfestens absoluta höjdpunkt.

Beställning sker online där det både går att välja vilken fotbollsspelare som ska skicka hälsningen, ungefär vad som ska sägas samt när och hur hälsningen ska levereras. Genom att vara specifik kring födelsedagsbarnet kan exempelvis spelaren både säga grattis och önska lycka till på nästa cup eller tävling.

Tre tips

  • Det finns även utländska spelare anslutna till denna tjänst. Så man är inte helt begränsad till den svenska marknaden även om de flesta är svenska spelare.
  • Det finns även gamla kända ”profiler” som exempelvis Glenn Hysen. Perfekt till den fotbollstokiga pappan som minns ”the good old times”.
  • Räkna med 2-3 dagar i leveranstid. Så boka i god tid.

Fotbollstema hela dagen!

Oavsett om det är ett barn, en ungdom eller en vuxen som fyller år går det att bjuda på en oförglömlig fotbollsfödelsedag. Som visas ovan går det att kombinera temat inom både tårtan, presenten och som upplevelse. Självklart bör festen avrundas på eftermiddagen med bra biljetter till en uppskattad match. Om det inte går någon match just den dagen kan presenten bestå av biljetter till en kommande stormatch.

Lycka till !
No related posts found...