Presentkort på glass – Så beställer du!

Ett presentkort på glass är alltid uppskattat! Beställ online, betala med Swish och mottagaren får ett SMS med ett presentkort på GB-glass. Så här enkelt är det!

 1. Gå till Mobilapresentkort.se

På sidan finns ett brett utbud av produkter att välja mellan. Ett av dessa är ”GB Glass 30 kronor”. Länkarna ovan går direkt till denna produkt.

 1. Välj mottagare

Fyll i mottagarens telefonnummer. Bara svenska mobilnummer kan användas. Det är även möjligt att skicka presentkort till flera personer samtidigt genom att ange flera nummer.

 1. Ange avsändare

Fyll i ditt namn och din mailadress.  Det sker enbart för att du ska få ett kvitto på köpet.

 1. Välj datum

Väljs inget datum kommer presentkortet att skickas inom 30 minuter. Väljs datum kommer det skickas någon gång mellan 10:00 och 12:00 angiven dag.

 1. Betala med Swish

Enklast är sedan att betala med Swish. Kortbetalning är däremot även ett alternativ.

 

Lösa in glasspresentkortet

Mottagaren kommer att få ett SMS som ser ut ungefär som på bilden nedan. Länken går till en QR-kod som visas upp vid betalning. Kassapersonal kommer att scanna QR-koden och därmed utnyttja ”laddat belopp”.

SMS med presentkort på glass

Presentkort på glass kan lösas in i över 15 olika butikskedjor i Sverige. Detta genom att tjänsten är ansluten till ClearOn, Sveriges största tjänst för värdebevis. Bland annat kan glassen hämtas på:

 • ICA
 • COOP
 • Willys
 • Shell
 • Gulf
 • ÖoB
 • Direkten
 • Pressbyrån

Hela beloppet måste användas

När presentkortet används behöver hela beloppet användas vid ett och samma tillfälle. Sker köpet på ett lägre belopp kommer resterande värde förvinnas. Sker köpet på en dyrare vara behöver mellanskillnaden betalas själv. Eftersom en Magnusglass kostar cirka 30 kronor passar värdet för denna glass. Ett alternativ är även att köpa två billigare glassar som tillsammans blir cirka 30 kronor.

Frågor och svar om tjänsten

Vilket företag står bakom tjänsten?

Mobilapresentkort.se drivs av ClearOn, Sveriges ledande företag inom värdecheckar och liknande produkter.

Finns det olika valörer?

Ja, det går att köpa presentkort på glass på 20 kr, 30 kr och 35 kronor. Eftersom en Magnum kostar ca 30 kronor har vi valt att länka till den produkten ovan.

Kan jag skicka glass på SMS?

Ja, det är enbart via SMS som presentkortet levereras. Det går inte att välja annat leveransalternativ.
Fler tips: